HD / ED

Veterinarska  ambulanta Fiziovet radi rengensko snimanje kukova i laktova(HD i ED), te postoji mogučnost slanja slika na procjenu u ADRK. Sama procedura obuhvaća sedaciju psa i RTG snimanje kukova i laktova u standardnim projekcijama (1 projekcija za kukove + 2 projekcije po svakom laktu). Službena procjena radi se za pse sa navršenih najmanje 15 mjeseci starosti, koji su primjereno označeni (mikročip, tetovaža), uz predočenje originala rodovnice.

Također posjeduju licencu provođenja PennHIP metode rendgenske pretrage utvrđivanja labavosti kukova kao temeljnog elementa procjene razvoja displazije kukova u pasa.

The University of Pennsylvania Hip Improvement Program je najtočnija metoda procjene (screening) kukova u mladih pasa na mogućnost razvoja displazije. Radi se o potpuno objektivnoj metodi (brojčani izračun) utvrđivanja labavosti kukova kao pokazatelja njihove nestabilnosti, što je početna faza u razvoju displazije kukova. Mogućnost subjektivne greške procjenitelja (čitača rendgenskog nalaza) je isključena.

Više informacija na www.fiziovet.hr.

Tko je na stranici

Trenutno aktivnih Gostiju: 10